Sidor

lördag 2 oktober 2010

Levergryta

Levergrytan står och puttrar på spisen (och lever är för övrigt det mest skumma jag har handskats med i matväg någonsin!) och jag är sådär härligt nöjt trött efter att ha jobbat idag. Det är en bra dag, lördag och allt. Jag och lillasyster har hunnit pilla lite med cernit-lera med. Det blev en tomte, en liten tomte, men trots allt en tomte och första julpyntet till nya lägenheten. Kanske lite väl ambitiöst att tänka på jul nu, men jag älskar julen, det magiska och mysiga.
Nä, nu måste jag röra lite i grytan.

Recept på Matildas levergryta:
Lever som jag skär i lagom bitar och steker på i smör.
Tärnar lök och slänger i med bacon som jag skurit i bitar, tärnade äpplen och morotsbitar.
I med svartvinbärsgelé och på med grädde.
Krydda med salt och peppar, lite svartpepparkorn och lagerblad (det hade jag inga den här gången) och lite soja för färgens skull.
Låt stå och puttra på spisen tills potatisen, riset eller vad annat man vill ha till är klart.
Serveras med svartvinbärsgelé och den kokta potatisen, riset eller vad det nu blev.
(Alla mått är höftade så det är bara att ösa på efter smak och behov)

Smaklig Måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar